Du skal ikke have travlt med at hælde det vand ud, som æggene blev kogt i – og her er grunden.

Foto: fra offentlige kilder

Hvis du hælder vandet ud efter at have kogt æg, begår du en alvorlig fejl

Når du koger æg, bliver nogle af næringsstofferne kogt ud af skallen og forbliver i vandet.

Hvis du hælder vandet ud efter at have kogt æg, begår du en alvorlig fejl.

Hvad er fordelene ved sådant vand?

Æggeskaller indeholder mange gavnlige vitaminer og mineraler. Når de koges, opløses de i vand. Derfor kan det sikkert bruges videre efter afkøling.

I det vand, hvor æggene blev kogt, kan du lægge frø i blød og vande planter. Du skal selvfølgelig vente, til det er kølet ned, og først derefter bruge det.

Vitaminerne i skallerne hjælper planterne med hurtigt at få grøn masse og opretholde et optimalt niveau af jordens surhedsgrad.

Hvis planterne i vindueskarmen begynder at visne eller tørre ud, skal du vande dem med æggevand. Denne procedure kan udføres en gang hver 3.-4. uge – og det forudsætter, at du ikke fodrer dine planter med andre kombinerede produkter. I så fald er der risiko for overdosering af mineralsalt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lukket Land | Blog