Foto: fra offentlige kilder
På denne måde behøver du ikke at smide produktet ud
Det hele afhænger af, hvor frisk brødet er. Økonomiske husmødre lægger ikke frisk brød i blød, men kører det gennem en kødhakker for ikke at spilde produktet og for ikke at smide skorperne ud. Dette er dog en almindelig fejl.
Hvis du putter frisk brød sammen med kød og løg gennem en kødhakker, vil det absorbere saften fra løgene og kødet, blive fugtigt, og skorperne vil blive bløde og ikke længere være synlige i farsen.
Men tørt brød skal lægges i blød på forhånd. Skorpen bliver i dette tilfælde ikke jævnt opblødt og forbliver i stykker. Derfor bruger mange mennesker kun gammel brødmasse til koteletter – og med rette.
For at gøre koteletterne møre, bløde, saftige og luftige tilsættes kun brødkødet til farsen, og der er ikke brug for skorperne. Hvis der kommer tørre skorper i farsen, kan koteletterne falde fra hinanden ved stegning.
Og resten af skorperne på gammelt brød kan knuses i en blender og blive til brødkrummer, som du kan rulle de samme koteletter i. På den måde behøver du ikke at smide produktet ud.