Desserten tilberedes meget hurtigt
Sæsonen for græskar er allerede forbi, men på hylderne i butikkerne kan du finde denne velsmagende grøntsag. Det kan være en glimrende ingrediens til at lave en fastelavnskage, skriver TSN.ua.
Vi tilbyder en opskrift på en mager, men velsmagende dessert til te og kaffe.
Opskrift
Ingredienser
- 320 g mel,
- 250-300 g græskarpuré,
- 180-190 g sukker, 100 ml smør,
- 1 tsk. bagepulver, 50 g sultanas eller kandiseret frugt,
- 50 g nødder,
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. kanel
Tilberedning
- Tilberedning af græskarpuré. Kog grøntsagerne i en lille smule vand. Når de er kogt, drænes de, og græskarret pureres i en blender.
- Bland græskarpuré, vegetabilsk olie og sukker i en skål. Rør bagepulveret i, og tilsæt det til dejen. Tilsæt derefter mel, stødt kanel og ingefær til hele blandingen. Bland dejen godt. Den skal være tyk. Tilsæt nødder og kandiserede frugter.
- Kom dejen i en bageplade, og sæt den i en ovn, der er forvarmet til 170°. Bag græskarmuffinsen i 40-45 minutter. Tjek, om de er møre, med et træspyd.