Sådan erstatter du stivelse i opskrifter: uventede muligheder

Foto: fra åbne kilder

Uden stivelse i de fleste opskrifter er det nemt at klare sig med produkter, du helt sikkert har i dit køkken

Majsstivelse er et populært produkt, der bruges i madlavning som fortykningsmiddel og stabilisator. Men af forskellige årsager relateret til allergier eller personlige præferencer kan folk søge erstatninger.

Sådan erstatter du majsstivelse

Stivelse kan erstattes af enhver ingrediens, der kan absorbere fugt og øge væskers viskositet. Når du vælger blandt de mulige erstatninger, skal du tage hensyn til de ønskede smagskarakteristika og densiteten af den ret, du tilbereder.

Kartoffelstivelse

Dybest set synes det at være den nemmeste løsning at erstatte majsstivelse med kartoffelstivelse. Denne mulighed kan dog ikke bruges i alle tilfælde.

Rå æg

Til bagværk eller kødretter (f.eks. koteletter) kan man sagtens bruge et hønseæg i stedet for stivelse. Det er dog nødvendigt at overholde dette forhold – et mellemstort æg svarer cirka til to spiseskefulde stivelse.

Malede hørfrø

Hørfrø er kendetegnet ved deres evne til at binde fugt ikke værre end stivelse fra kartofler, så det er en god mulighed for at lave sur suppe. Frøene vil ikke ændre rettens smag, og selv i formalet form vil de give en kornet struktur, så der opnås ikke en helt glat konsistens. Proportionerne er som følger – en spiseskefuld malede hørfrø, fortyndet med fire spiseskefulde vand, svarer til to spiseskefulde majsstivelse.

Jordnøddestivelse

Jordnøddestivelse er et produkt, der stammer fra jordnøddekerner. Fremstillingsprocessen omfatter fjernelse af olien fra nødderne, efterfølgende formaling og tørring for at fremstille et pulver. Jordnøddestivelse kan bruges i fødevareindustrien som fortykningsmiddel eller stabilisator.

Risstivelse

Risstivelse er et produkt, der stammer fra riskorn. Det fremstilles ved at male og blande det med vand og derefter tørre det til et pulver. Det indeholder en stor mængde stivelse, som bruges som fortykningsmiddel i fødevareindustrien.

Risstivelse har en neutral smag, hvilket gør den ideel til brug i mange forskellige retter.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lukket Land | Blog