Syltet eller syltet? Hvilke fødevarer er faktisk bedre for dit helbred?

Foto: fra åbne kilder

En tilberedningsmetode anses for at være sundere

Fermenterede og syltede fødevarer forveksles ofte, men der er vigtige forskelle mellem de to. En tilberedningsmetode anses for at være mere nyttig for helbredet. Det rapporterer RBC-Ukraine med henvisning til ernæringseksperten Natalia Samoylenkos Instagram-side.

Hvad er forskellen mellem syrnede og syltede fødevarer?

Fermentering er en naturlig gæringsproces, hvor fødevarer ændres ved hjælp af gavnlige bakterier, mens syltning er brugen af eddike, salt og andre ingredienser til at bevare smag og konsistens.

Ifølge ekspertuglerne indeholder sauerkraut fibre og præbiotika til tarmbakterier. Der er også mælkesyrebakterier, som er præcis det, der fermenterer denne mad, og det er allerede et probiotikum. Så der er bakterier her, som vil diversificere mikrobiotaen.

Hvis en fødevare er mærket „fermenteret‟ eller ikke har eddike i ingredienserne, så er det maste fødevarer.

„Der står lige der, at der er mælkesyreflora. Det er en god fødevare, hvilket betyder, at den er probiotisk,‟ tilføjer ernæringseksperten.

Men hvis der er eddike i ingredienserne, betyder det, at produktet er syltet. De smager måske ens, men har et let syrligt bid.

„Læs etiketten omhyggeligt. Hvis der står, at dette produkt er surt, og der ikke er nogen eddike, er det mere nyttigt,‟ sagde eksperten.

Sådan vælger du syltede produkter af høj kvalitet

For at vælge syltede fødevarer af høj kvalitet skal du være opmærksom på flere vigtige faktorer:

  • Sammensætning – kvalitetssyltede produkter bør ikke indeholde for store mængder konserveringsmidler, kunstige farvestoffer eller sødestoffer. Det er ideelt, hvis sammensætningen kun indeholder de grundlæggende ingredienser: grøntsager, eddike, salt og krydderier.
  • valg af emballage – vælg helst produkter i glas, da de bevarer smagen bedre og ikke reagerer med syrer, som plastemballage gør.
  • Fremstillingsdato og udløbsdato – vælg produkter med kortest holdbarhed for at sikre, at de er friske. Tjek datoen på etiketten
  • Farve og udseende – syltede kvalitetsgrøntsager må ikke være visne eller mørke. De skal bevare deres naturlige farve og behagelige udseende.
  • Tjek for bundfald – hvis der er meget bundfald eller bouillon i glasset, kan det være tegn på forkert behandling eller opbevaring.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lukket Land | Blog