De vil give de nødvendige vitaminer og sporstoffer til kroppen
Ændringer i vejret, forårstræthed og avitaminose kan påvirke helbredet, så det er vigtigt at tilføje fødevarer til din kost, der giver de nødvendige vitaminer og mikronæringsstoffer. RBC-Ukraine forklarer, hvilke fem fødevarer du absolut bør spise i april.
Krydderurter (spinat, dild, persille)
Efter vinteren har kroppen især brug for friske urter, der er rige på C-, A- og K-vitamin samt jern og folinsyre. De hjælper med at styrke immunforsvaret, forbedre hjerte-kar-funktionen og normalisere hæmoglobinniveauet.
Radise
En af de første forårsgrøntsager med et højt indhold af vitaminer, antioxidanter og fibre. Radiser forbedrer fordøjelsen, hjælper med at rense kroppen for giftstoffer og understøtter en sund hud.
Sure mælkeprodukter
Yoghurt, kefir, ryazhenka og hytteost er fremragende kilder til probiotika, der understøtter en sund tarmflora, styrker immunforsvaret og forbedrer fordøjelsen. I april er det særligt vigtigt at tage sig af balancen mellem gavnlige bakterier i mave-tarmkanalen.
Fisk (laks, makrel, sild)
Fed fisk er rig på omega-3-fedtsyrer, som er vigtige for hjerte-, hjerne- og ledsundhed. I april, hvor temperatursvingninger kan påvirke velværet, kan det at spise fisk regelmæssigt hjælpe med at holde din krop tonet.
Nødder og frø
Mandler, valnødder, hørfrø og græskarkerner er fremragende kilder til magnesium, zink og protein. De hjælper med at bekæmpe stress, forbedrer humøret og understøtter et sundt nervesystem.