Du vil blive forelsket i denne opskrift: lækker cremet broccoli „royal-style‟

Foto: fra offentlige kilder

Denne opskrift er perfekt som tilbehør eller hovedret

Marry Me Brocoli Opskrift – En vegetarisk fortolkning af den berømte originalopskrift med kylling. Delikat sprød broccoli er perfekt kombineret med en fyldig, cremet hvidløgssauce med soltørrede tomater. Lidt stødt rød peber tilføjer et strejf af krydderi, og basilikum skaber en frisk afslutning på denne kongelige ret. Som EatingWell skriver, er denne opskrift perfekt som tilbehør eller vegetarisk hovedret, og den er lavet med enkle ingredienser.

Opskrift

Ingredienser

  • ⅔ kop (1 kop – 250 g) soltørrede tomater i olie med krydderurter, plus 3 spiseskefulde olie fra glasset
  • 8 kopper broccolibuketter, adskilt
  • 1 stort skalotteløg, hakket (ca. ½ kop)
  • 1 spiseskefuld hakket hvidløg
  • 1¼ kop grøntsagsbouillon
  • 1 teskefuld italienske krydderurter
  • ½ teskefuld paprika
  • ¼ teskefuld knust rød peber, plus mere til pynt
  • ¼ teskefuld salt
  • ¼ kop dobbeltfløde
  • 3 spiseskefulde grofthakket frisk basilikum
  • ½ kop revet parmesanost

Forberedelse:

  1. Varm 1 spiseskefuld af olien fra de soltørrede tomater op i en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt 4 kopper broccoli i et jævnt lag, og kog dem uden omrøring, indtil de er brunede, ca. 3 minutter. Rør rundt, og kog i yderligere 2 til 3 minutter. Læg det over på en tallerken. Gentag processen med 1 spiseskefuld olie og de resterende 4 kopper broccoli.
  2. Opvarm de resterende 1 spsk olie på samme pande ved middel varme. Tilsæt skalotteløg i skiver; kog under omrøring, indtil de er bløde, ca. 2 minutter. Tilsæt ⅔ kop soltørrede tomater og 1 spiseskefuld hvidløg; kog under konstant omrøring, indtil tomaterne er let kogte og mørkerøde i farven, ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt den reserverede broccoli, 1¼ kop bouillon, 1 teskefuld italiensk krydderi, ½ teskefuld paprika, ¼ teskefuld stødt rød peber og ¼ teskefuld salt. Læg låg på, og kog uden at røre, indtil bouillonen er let fordampet, og broccolien er sprød og mør, 3 minutter.
  4. Tilsæt ¼ kop fløde og 2 spiseskefulde basilikum; kog under konstant omrøring, indtil saucen tykner lidt, 1 til 2 minutter. Tag den af varmen. Tilsæt gradvist ¼ kop parmesan, indtil saucen er smeltet og blandet, 30-45 sekunder.
  5. Drys med de resterende 1 spiseskefuld basilikum og 2 spiseskefulde parmesan. Pynt evt. med ekstra knust rød peber.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lukket Land | Blog