Sådan laver du det ‚perfekte kogte æg‛: Jamie Oliver sætter navn på den vigtigste ingrediens

Foto: fra offentlige kilder

Der er mange måder at tilberede hårdkogte æg på

Hvis du koger kogte æg regelmæssigt, har du sikkert din egen måde at tilberede dem på. Kendiskokken Jamie Oliver har sin egen metode til at tilberede det perfekte æg.

The Express skriver, at ifølge den 49-årige kok er hemmeligheden bag at lave det „perfekte hårdkogte æg hver gang‟ at bruge den samme størrelse æg. Til denne metode brugte han et stort æg. På den måde tilføjede Oliver en ekstra ingrediens.

Først tilføjede han en „lille knivspids salt‟ til en gryde med kogende vand, som han sagde ville hjælpe med at forhindre revner. Derefter sænkede kokken forsigtigt ægget ned i vandet med en ske, dyppede det i vandet og tog det op „to eller tre gange‟, før han lod det synke til bunds i gryden.

Hvor længe skal man koge æg

Hvis du vil koge blødkogte æg, anbefaler Jamie, at du koger dem i 5,5 minutter, 7,5 minutter for halvbløde og 11 til 12 minutter for hårde.

Det er vigtigt at huske, at skallen er som en „miniovn‟, og at ægget fortsætter med at koge, når du tager det op af det kogende vand. Derfor anbefales det, at du overfører det varme æg til koldt vand for at køle det ned.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lukket Land | Blog